Як побудувати модульний будинок

2023-01-07

В останні роки модульне будівництво стає все більш популярним як в Україні так і у всьому світі, та має досить непогані перспективи в плані подальшого розвитку. Природному зростанню популярності сприяє те, що модульні технології постійно вдосконалюються і в найближчому майбутньому можуть отримати повсюдне поширення.

У даній статті ми спробуємо розібратися, в чому ж полягає перевага зведення подібних конструкцій і, власне, як побудувати модульний будинок. Тож почнемо.

Как построить модульный дом

Модульний будинок: переваги

Як побудувати модульний будинок - Фото № 2

Модульний будинок являє собою конструкцію, яка збирається з готових блоків-контейнерів. Основною перевагою таких будівель є рекордна швидкість їх складання і монтажу.

Однак крім перерахованого вище, модульні будинки від компанії “БлокМодуль” мають ще цілий ряд плюсів, в порівнянні з іншими типами будівель:

простота установки і демонтажу;
мобільність – можливість швидкого переміщення модульних блоків з одного місця в інше;
придатність для експлуатації в будь-яких кліматичних умовах;
відповідність усім прийнятим санітарним і пожежним нормам, що пред’являються до будівель даного типу;
можливість прокладки і установки сучасних сантехнічних, вентиляційних та опалювальних систем;
швидкий монтаж вікон, дверей і освітлювальних приладів;

Також необхідно відзначити, що подібні конструкції класифікуються за технологією збирання, а найбільш популярними є:

1 блок-контейнери, які поставляються повністю готовими і укомплектованими;

2 збірно-розбірні контейнери (транс паки), доставка яких здійснюється в розібраному вигляді, а збірка проводиться вже на місці.

Справедливості заради зазначимо, що модульний будинок зведений за технологією першого типу обійдеться покупцеві істотно дешевше тому що не містить безлічі дорогих стикувальних елементів.

Будівництво модульного будинку: етапи

модульный дом

Як і будівництво будь-якої споруди, будівництво модульного будинку здійснюється в кілька етапів, від правильності дотримання яких залежить якість вироблених робіт і надійність всієї конструкції в цілому. Сама ж послідовність зведення модульних конструкцій передбачає проведення наступних кроків:

проектування будівлі з урахуванням всіх побажань замовника щодо габаритів, кількості поверхів, планування, оснащення і вибору стилю майбутнього будинку;
дослідження грунту в місці будівництва і розмітка під фундамент модульного будинку. Зведення стрічкового або стовпчастого фундаменту;
виготовлення і складання модулів (блок контейнерів) на виробничому майданчику;
погрузка на авто платформу та доставка модулів до місця будівництва;
вивантаження блок контейнерів і монтаж модульного будинку.
усунення містків холоду на стиках модулів, установка стикувальних планок зовні і всередині готового будинку, монтаж коника на покрівлі.
підключення модульного будинку до зовнішніх комунікацій

Як бачите, кількість вироблених операцій істотно менше, ніж при будівництві інших типів будівель, а часу на їх виконання йде набагато менше.

Висновок

У висновку хочеться відзначити, що популярні ще зовсім недавно технології зведення будівель поступово відходять у минуле поступаючись місцем більш прогресивним, швидким і технологічним. І якщо ви бажаєте стати власником недорогого, комфортного будинку швидкого житла, то каркасний модульний будинок виявиться оптимальним варіантом.

БлокМодуль - Швидкомонтовані будівлі info@blockmodul.com.ua
вул. Іллінська 12 м. Київ