Властивості мінеральної вати

2022-03-17

Будівництво сучасних швидкозводимих будинків практично неможливо без якісних теплоізоляційних матеріалів. Для цих цілей все частіше застосовується мінеральна вата, завдяки якій, витрати на опалення в зимовий період істотно знижуються. З чого ж складається мінеральна вата?

Мінеральна вата – це волокнистий матеріал, одержуваний шляхом силікатного сплаву гірських порід і суміші металургійних шлаків. Відповідно до маркетингових досліджень, найбільшим попитом користуються утеплювачі Knauf, Ursa та Isover. Пояснити це можна тим, що продукція даних виробників має безліч незаперечних переваг:

Властивості мінеральної вати

По-перше – мінімальна теплопровідність. Завдяки цій властивості всередині приміщення, круглий рік зберігається комфортна температура. Якщо порівнювати з іншими матеріалами, теплопровідність мінеральної вати товщиною 10 сантиметрів і щільністю 100 кг / м3, аналогічна пустотної керамічної цегли 117 см завтовшки, глиняної – 160 см, силікатній – 200 см, і сухого дерева – 25,5 см.

По-друге – вкрай низький рівень гігроскопічності (поглинання вологи з повітря), що захищає будівлю від несприятливого впливу вологи. Рівень гігроскопічності мінеральної вати – близько 0,5%, що істотно менше порівняно з більшістю інших матеріалах що використовуються в будівництві. Мінвата може легко накопичувати і випаровувати зайву вологу всередині приміщення. Це властивість сприятливо впливає на загальний рівень вологості споруди.

По-третє – ця продукція, має відмінні звукоізоляційні властивості, що вкрай актуально при зведенні будинків у великих мегаполісах.

По-четверте – незаймистість. Згідно з правилами і нормами пожежної безпеки, мінеральна вата відноситься до класу негорючих матеріалів (НГ), ефективно протидіє поширенню вогню і використовується в якостi пожежної ізоляції в будівлях або складських приміщеннях з великою кількістю легкозаймистих речовин.

Минеральная вата

По-п’яте – екологічність. Для здоров’я людини мінеральна вата вищевказаних марок повністю нешкідлива.

Вона має стійкість до хімічно і біологічно агрессівних речовин та відповідає всім існуючим санітарно-гігієнічним нормам.

Так само слід зазначити, що мінеральна вата має високу стійкість форми та об’єму, а також несприйнятлива до впливу грибків і гризунів.

Сукупність цих якостей наштовхує на висновок – навряд чи незабаром знайдеться заміна настільки ефективному теплоізоляційного матеріалу, що використовується при будівництві сучасних швидкомонтованих будинків.

БлокМодуль - Швидкомонтовані будівлі info@blockmodul.com.ua
вул. Іллінська 12 м. Київ