Битовка. Що це таке?

2022-07-12

В сучасній Україні немає складнощів з дефіцитом будматеріалів, нестачею робочих та будівельної техніки. Тим не менш, до цих пір існує значний брак квадратних метрів. Йтиметься про одне з найбільш практичних рішень даної ситуації – про битовки.

Сучасна побутівка є універсальною мобільной будівлею, що можна використовувати в якості мобільного офісу або поста охорони, для складування будматеріалів та інструменту, в ролі господарських блоків або для проживання людей. Згiдно з призначення, побутівки можуть бути оснащені меблями (стільцями, столами, ліжками та ін.), санвузлами, необхідною електрикою, кондиціонуванням і т.п.

Битовки можна умовно поділити на два різновиди: дачні та будівельні. Також вони можуть бути дерев’яними та металевими. Розглянемо кожен різновид більш детально.

БУДІВЕЛЬНІ БИТОВКИ

Бытовка

На сьогоднi будівельні вагончики є найбільш недорогим та оптимальним варіантом для тимчасового житла і робочих приміщень. Їх використовують для розміщення робітників на об’єктах будівництва, в якості кабінетів для проведення нарад і планерок, їдалень, сантехнічних блоків, складських приміщень та багатьох інших цілей.

Будівельні вагончики діляться на:

 

Дерев’яні – вони застосовуються в якості тимчасового житла протягом терміну будівництва об’єкта. Їх головна відмінність полягає в невисокій вартості, що пояснюється використанням у виробництві більш дешевих будматеріалів ніж в металевих побутівках. Відповідно, і термін експлуатації у них менше, ніж у металевих аналогів;

Металеві битовки (або блок-контейнери) користуються більшою популярністю у будівельних фірм через свою тривалу експлуатацію (до 25 років). Компанія “БлокМодуль” сконцентрувала свою діяльність саме на цьому типі будівель, з огляду на їх більшу універсальнiсть та довговічність. При правильному використанні блок контейнерів термін їх життя може бути практично нескінченним.

Одна з основних запорук міцності – суцільнозварний металевий каркас, виготовлений з квадрат труби 80х40 та 60х40 – це сприяє створенню достатньої жорсткості, що дозволяє встановити зверху другий поверх. При грамотному комбінуванні металевих побутівок можна сформувати модульний будинок практично будь-якого розміру, що має максимально зручне планування та всі необхідни комунікаціi.

Для зовнішньої обшивки блок-контейнерів використовується оцинкований профнастил з захисно-декоративним покриттям “Рolyester”. Всередині проводиться одношарова прокладка паро-гідроізоляції, а так само утеплення мінеральною ватою. Для внутрішньої обшивки можуть бути використані різні матеріали, починаючи ОСБ і закінчуючи МДФ панелями, в залежності від призначення приміщення. Зовнішні двері утеплені, з замками, а внутрішні каркасні, з МДФ. Вікна металопластикові одне або двокамерні.

ДАЧНІ БИТОВКИ

Модульный дом с верандой

Битовки для дач займають особливу нішу. Кожен новоспечений дачник мріє про замки та палаци, які з різних причин (брак коштів, часу та ін.) продовжують залишатися мріями. А приїхати на природу і взяти участь в її перетворенні дуже хочеться. Тоді і приймається рішення про будівництво на ділянці времянки-побутівки. Однак тимчасове швидко стає постійним.

Таким чином, облаштовується таке житло і поступово перетворюється в дачну резиденцію. Навіть при будівництві в перспективі капітального будинку, битовка може стати гостьовим будиночком, лазнею, літньою кухнею та ін. Тому вибирати дачну битовку потрібно грунтовно.

На нашому сайті, в розділі “проекти і ціни” можна підшукати безліч планувальних рішень та комплектацій дачних будиночків.

Нереально в невеликій статті описати ту різноманітність побутівок, їх призначення та функції, однак на нашому сайті blockmodul.com.ua можна знайти безліч статей якi розширюють цю тематику.

БлокМодуль - Швидкомонтовані будівлі info@blockmodul.com.ua
вул. Іллінська 12 м. Київ